Boetes van mijn grote vriend.

Nog nooit, maar dan ook echt nooit, heb ik een boete gehad van de politie. Dat is op zich geen hele prestatie als je je gewoon aan de verkeersregels houdt, door rood fietsen daarbuiten gelaten, en je je niet misdraagt, maar ik vond het een mooi begin om over te springen naar de instantie waar ik al wel heel wat boetes van heb gehad: de bibliotheek. 

Al sinds mijn jonge levensjaren ben ik lid van de bibliotheek. Tijdens mijn jeugd heb ik ook zo’n beetje alle boeken van de jeugdafdeling gelezen en toen ik achttien werd heb ik besloten gewoon lid te blijven. Omdat ik dacht heel misschien ooit nog een boek nodig te zullen hebben voor school, maar vooral omdat ik vind dat lezen voor kinderen iets heel belangrijks is en dat bibliotheken daar een groot aandeel in hebben.

Een boek voor school heb ik er nog geen één keer gehaald, maar deze zomer heb ik er wel een stuk of acht boeken gehuurd (waarvan ik er zeven in de vakantie heb uitgelezen!). En nu is het herfst en liggen die boeken nog steeds op mijn kamer. Daarnet heb ik ze voor de tweede keer verlengt, vijf dagen te laat en dat was helaas niet de eerste keer…

Dat betekent dat ik ondertussen maar liefst twaalf euro verspilt heb aan boetes. Twaalf euro, dat is bijna mijn hele lidmaatschap bij die bieb en ik had er toch best iets leukers mee kunnen doen. Ik houd maar ik gedachten dat ze hiermee een gratis lidmaatschap kunnen geven aan een kind waarvan de ouders het geld niet kunnen missen, dan is er tenminste nog een goed gevolg van mijn luie gedrag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s