Mijn lievelings Daves is 24!

Waar ik jarig zijn één van de leukste dingen ooit vind en mijn verjaardag mijn aller lievelingste lievelingsdag van het jaar is, hebben de meeste mensen in mijn omgeving dit helemaal niet. Meestal word ik door hen ook heel raar aangekeken wanneer ik drie maanden van te voren af ga tellen en tegen iedereen roep dat ik al bijna jarig ben. Eén van die mensen is Daves, die heeft helemaal niets met jarig zijn (HOE DAN?), maar afgelopen zaterdag moest ook hij er aan geloven. Want meneer werd maar liefst vierentwintig jaar!

Ik vier mijn verjaardag dus graag goed. Feestje hier, feestje daar, zoveel felicitaties dat mijn telefoon ontploft, uitgaan, taart eten tot ik er bij neer val, uiteten, slingers, ballonnen, verjaardagskaarten. Als het even kan zou ik een verjaar-week willen. Maar hoe bijzonder ook, Daves heeft hier dus helemaal niets mee. Hij hoeft al die aandacht niet en viert zijn verjaardag het liefst gewoon bijna niet. Een taartje, uiteten en een drankje doen met vrienden is voor hem meer dan genoeg. Dus dat is dan ook wat we deden. Ongeveer.

Want kijk, zonder ballonnen en slingers ben je natuurlijk niet echt jarig. Dus ik had het plan om Daves’ kleine (maar fijne, dat wel) studentenkamertje te versieren met vlaggetjes en ballonnen. Best moeilijk om dat stiekem te doen terwijl de één in de hoogslaper ligt en de ander diezelfde hoogslaper probeert te versieren. Maar ik kan jullie vertellen, ballonnen opblazen op het toilet gaat echt meer dan prima. Dat hij het uiteindelijk doorhad (ik zat ook wel kneiter lang op die WC) vergeten we gewoon, het ging om het idee.

Ook een cadeau kan gewoon niet ontbreken wanneer iemand jarig is. Toch? Er werden dan wel iedere keer dat ik vroeg wat meneer wilde dingen geantwoord ik de trans van: niets, knuffels en kusjes, maar daar ga ik natuurlijk niet mee akkoord. Dus ik stortte mij een zoektocht die vooral bestond uit een hoop nadenken en twijfelen, maar uiteindelijk viel het uiteindelijke cadeau gelukkig in de smaak. Binnenkort mag Daves een keertje gaan vliegen in een mini-vliegtuigje en deze ook zelf besturen!

Buiten de uitschieters met versieringen en cadeautjes hebben we het lekker rustig aangedaan. Precies zoals hij het wilde, want op je verjaardag hoef je niets te doen wat je niet leuk vindt. Alleen jammer dat ik daardoor de afwas moest doen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s