Een applaus voor Dafne.

Dafne

Dafne, mijn Dafne, jouw Dafne, onze Dafne. Dafne, ik denk dat we haar best onze Nederlandse trots kunnen noemen. Ik hoop dat je meteen weet over wie het gaat, anders even for your information: Dafne Schippers is de vrouw die gister Europees kampioen indoor werd op de 60 meter. Ondertussen zijn er denk ik al een miljoen woorden, of meer, over haar geschreven, maar als trouw atletiekunie-lid schrijf ik er ook graag een paar.

Ik kan het hier wel gaan hebben over hoe goed ze wel niet is in wat ze doet, maar dat weten we allemaal. En ook al heb ik zelf heel wat jaartjes ervaring met atletiek, haar techniek goed verwoorden kan ik niet. Ik kan wel zeggen dat ik fan ben van haar, daar is geen woord van gelogen. Ik ben trots dat er een Nederlandse atlete bekend is over de wereld. Dit keer is het niet eens Afrikaanse vrouw met een Nederlandse nationaliteit, niet dat er ook maar iets mis is met Shifan Hassan, maar een blonde, lange, stevige vrouw vind ik toch net iets bijzonderder.

Nog bijzonderder, en leuker, vind ik Dafne haar uitstraling. Dafne is Dafne, gewoon het buurmeisje. Bij haar zie ik geen spatje arrogantie of ongezonde rivaliteit. Haar blijdschap na haar overwinning is een echte uiting van geluk en geen gejuich in de zin van ‘kijk eens hoe geweldig ik ben?’. Ja, Dafne is zeker van haar zaak, maar geef haar eens ongelijk? Zoals Wilfried in dit artikel ook zegt: ze ging winnen. Dat wisten wij en dat wist zij. Maar ik zou het geen seconde geloven wanneer iemand mij zou zeggen dat Dafne dat haar concurrenten heeft ingewreven, zo is onze Dafne niet.

Ik ben een fan van Dafne haar prestaties, maar ik ben een nog grotere fan van haar uitstraling. Daar kunnen een hoop atleten nog wat van leren.

Nu ga ik mijn eigen Schippertjes trainen, fijne maandag nog lieve lezers!

Bron foto

Advertenties

Een gedachte over “Een applaus voor Dafne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s